vrijdag 12 september 2014

Raadsvergadering
Raadsvergadering

Vanavond aanwezig geweest bij de raadsvergadering. Het was de eerste reguliere raadsvergadering na de vakantie. De agenda was niet lang,maar de punten die er op stonden,waren wel degelijk van belang.

Allereerst was dat de zienswijze van het college op de eerste begroting van Peel 6.1. Het was pittige reactie, die overigens terecht door de raad gedeeld werd. De discussie in de raad was minimaal. Dat was ook niet verwonderlijk omdat er in de commissie  al eerder ruimschoots aandacht aan besteed was. Alle partijen stonden volledig achter de inhoud van de zienswijze. Nu maar afwachten of het Algemeen Bestuur van Peel 6.1 de Laarbeekse zienswijze gaat honoreren.

Aan het begin van de vergadering legde wethouder T.Meulensteen een verklaringen. Door het bureau Governance en Integrity was vastgesteld dat geen sprake was van ongeoorloofde belangenverstrengeling tussen zijn functie van wethouder en zijn zakelijke belangen.Wel had de wethouder zelf geconstateerd dat binnen het ZLTO leden vraagtekens plaatsten bij de combinatie van zijn functie als wethouder en portefeuillehouder Natuur en Landschap van het ZLTO. Op grond  hiervan had hij aan het ZLTO meegedeeld dat hij zijn portefeuille per 1 januari 2015 zou neerleggen.De raad nam zonder commentaar kennis van zijn mededeling.

In het mondelinge vragenhalfuurtje maakte PNL van de gelegenheid om het college te bevragen over wat PNL geruchten noemde over plannen van de Woningstichting om onder afspraken over de overname van gronden in Beek en Donk uit te komen. De beantwoording van de vragen door wethouder T.Meulensteen  was kort en zakelijk. In een besloten commissievergadering zullen zodra er nieuws is,nadere mededelingen worden gedaan. Duidelijk werd wel dat op dit moment advocaten van beide partijen de zaken aan het uitzoeken zijn.Of er mogelijke claims volgen zal mettertijd wel duidelijk worden.

Willy van Osch