maandag 15 september 2014


De motie.


Zoals te verwachten was , kwam het ED maandagmorgen met een vervolg op het artikel van zaterdag over de motie van wantrouwen tegen de burgemeester. Speurwerk van de krant leidde tot een artikel, waarin de krant constateerde  dat uiteindelijk ook bij de Laarbeekse raad het kwartje over Ubachs viel. Ik laat het artikel verder voor wat het is.
 Alleen verbaasde ik mij over de reactie van Egbert Baks, voorzitter van de bewonersraad Laarbeek van de Woningstichting dat in zijn wijsheid meende te moeten vaststellen dat in  Laarbeek een college zit dat de bevolking niet wilde. Een nogal boute vaststelling en een onverstandige voor een voorzitter van een bewonersraad.
Het aantal reacties van lezers in het ED is redelijk beperkt en nogal gevarieerd. Een viel mij op, van een zekere Pieter. Hij schreef:
“Uitkomst van een politieke veenbrand waar de PNL de hoofdrol in speelt. Deze partij kan het nog steeds niet verkroppen dat ze bij de coalitie door hoog spel te spelen, buitenspel is gezet. Nu is het nog uitsluitend machtsspel en proberen waar mogelijk rotzooi te schoppen. De burgemeester is daarvan nu het slachtoffer. Hij heeft het wellicht niet handig gedaan maar er is geen enkele aanleiding om deze burgemeester die gewoon een goed bestuurder is, op deze wijze 'te slachtofferen'. Het gedoe met de knotwilg en het Sinterklaas feest wordt volledig uit z'n verband gerukt. Het is te hopen dat de CdK Wim van der Donk een wijs man is en zich niet laat meeslepen met deze hetze. Drie maanden is een mooie periode om de gemoederen in gareel te krijgen. En wellicht een mooie periode voor de PNL om middels een bezoek aan een therapeut hun frustraties kwijt te raken.”
Niet helemaal onjuist, lijkt mij zo.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185