dinsdag 16 september 2014


Pater Wester.


Pater Wester wordt door het bisdom niet herbenoemd in Lieshout en Mariahout. Onbegrijpelijk. Eindelijk heeft Lieshout en Mariahout weer een voorganger die de parochianen in hun hart hebben gesloten. Dat was wel eens anders!  

De pater wordt 75.Dit is de leeftijd waarop in het bisdom aanstellingen automatisch eindigen. Dit hoeft niet te betekenen dat aan de werkzaamheden ook daadwerkelijk een einde komt. De bisschop kan in dit geval de desbetreffende priester vragen de werkzaamheden voort te blijven zetten. 
In het Lieshoutse geval speelt iets anders. Er staat een ingrijpende fusie van de parochies voor de deur. De parochies van Aarle-Rixtel, Lieshout, Mariahout Beek en Donk fuseren. Zij worden samengevoegd tot de nieuwe fusieparochie “Zalige Pater Eustachius van Lieshout ”.

In deze fusie zit de pijn. Pater Wester wil alleen werkzaam blijven in Lieshout en Mariahout en niet vanuit de hoofdkerk in Beek overal ingezet  worden. Vanuit zijn leeftijd een begrijpelijk standpunt. Dat deze houding  op weinig sympathie mag rekenen bij de leiding van de fusieparochie is jammer. Zo krampachtig vasthouden aan de ingeslagen weg, bevordert het fusieproces zeer zeker niet. De weg van de geleidelijkheid bewandelen is meestal productiever dan steil vasthouden aan arbitraire uitgangspunten.

Waarom moet het spel zo hard gespeeld worden?


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185