donderdag 25 september 2014



Commissieagenda’s


Het presidium heeft afgelopen dinsdag  de commissieagenda’s voor de vergaderingen van oktober vastgesteld. Een eerste blik op de agenda’s stemt hoopvol. Kwam het nieuwe college maar heel moeizaam op  gang, nu blijkt het college langzaam maar zeker toch zijn draai te vinden. De agenda’s voor de commissies zijn  hiervoor het bewijs.

Het heeft even geduurd, maar de agenda’s die het college voorlegt mogen gezien worden. Er staan een aantal belangrijke onderwerpen op. Ik noem er in willekeurige volgorde  slechts enkele: de grondnota, het standpunt van het college over de fusie van de woningstichting en het collegeprogramma 2014-2018 bij de commissie algemene zaken.

Aan de commissie sociaal domein wordt gevraagd zich over een aantal onderwerpen te buigen die samenhangen met de  verschillende transities en op de agenda van  ruimtelijk domein staat o.a. het komplan Lieshout . Dus onderwerpen genoeg voor de verschillende commissieleden.  Bovendien zit de begroting er aan te komen.

De inhoud van de stukken ken ik nog niet. Ik ben met name benieuwd naar de inhoud van de grondnota en het collegeprogramma. Dit programma zou de richtingwijzer voor de toekomst moeten zijn en de rechtvaardiging van deze coalitie.

Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185