zondag 6 april 2014


Frans Biemans weg bij PNL


Frans Biemans heeft met een ferme klap de deur van PNL achter zich dicht gegooid. Hij is uit de partij getreden en begint een eigen fractie in de raad van Laarbeek. De zetel die hij via de lijst van PNL gekregen heeft, neemt hij natuurlijk mee. Netjes is dit natuurlijk niet, maar helaas wel gebruikelijk bij dit soort afsplitsingen.

En gebruikelijk is ook dat er met modder moet worden gegooid. Ook Biemans doet dit. De partij waar hij veel aan te danken heeft, zet hij weg als een “ partij van list, leugen en bedrog ”. Ook bezigt hij de diskwalificatie “ een maffia-achtige  structuur binnen PNL”.  Vuiler kon de was niet zijn.

Frans Biemans heeft zo zijn eigen redenen om uit PNL te gaan. Ik treed daar niet in. Ik constateer alleen. Wel verbaast het mij dat Biemans in het ED van vrijdag 4 april zegt: “ Er zijn dingen die ik beter niet kan vertellen ” en vervolgens met een voorstelling van zaken over de declaraties van de burgemeester naar buiten komt die volledig bezijden de waarheid is. Volgens Biemans hebben de wethouders Vereijken en Th Biemans het onderwerp via-via in de raad gebracht. De werkelijkheid is volledig anders.

Het was de fractie van PNL, waarvan Frans Biemans deel uitmaakte, die via schriftelijke vragen informeerde naar de declaraties van het college. Verwachting van PNL was  dat de uitkomst zou zijn dat de PNL-wethouders niets gedeclareerd hadden. Dit in tegenstelling tot de beide andere wethouders. Iedereen kent in dit verband dit propagandaplaatje nog :



Bijvangst was declaratie van de burgemeester voor dubbele woonkosten tijdens de bouw van zijn nieuwe woning in Aarle-Rixtel. Iedereen was hierdoor verrast, ook het college. Het voorval is in opdracht van de raad door een gerenommeerd bureau  ( Hordijk & Hordijk ) minutieus uitgezocht. De raad heeft ingestemd met de uitkomsten van het onderzoek en daarmee de zaak voor gesloten verklaard.

Dat er uit het college een vertrouwelijke  persoonlijke brief van wethouder Vereijken uitlekte, waarin hij zijn twijfel over de burgemeester uitsprak, is een op zich zelf staande zaak en heeft geen rol  gespeeld in het declaratie-onderzoek.   Alleen is vanuit de raad aangedrongen op het doen van aangifte. Wethouder Vereijken heeft dit uiteindelijk zelf gedaan. Over de uitkomst heeft de raad tot op heden geen uitsluitsel gekregen.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 053627185