dinsdag 8 april 2014


En het rommelt maar door.


In de landelijk een regionale pers staan berichten over een geval van vermeend stemmen ronselen door beoogd wethouder Frans van Zeeland. Of er echt sprake is van ronselen van stemmen weet ik natuurlijk niet. Nader onderzoek moet dit uitwijzen.

Wat ik wel moet vaststellen is dat het in het eens zo vredige Laarbeek blijft rommelen. We hadden de declaratie-kwestie van de burgemeester, de uitgelekte brief van wethouder Vereijken over de burgemeester, de gemankeerde informatieronde van PNL,waarmee PNL zichzelf buiten spel zette en nu weer de vermeende stemmenronselarij van wethouder van Zeeland. Het houdt maar niet op. Om moedeloos van te worden.

Toch moet het stoppen. Politieke strijd is goed – ik ben er zelf ook niet vies van, maar het moet wel over iets gaan. Met alleen maar emoties valt geen politiek te bedrijven, althans  geen politiek die ergens toe leidt. De Laarbeekse partijen moeten zo snel mogelijk tot bezinning komen en geen rare fratsen meer uithalen. Daarvoor staat er teveel op het spel.  Het gaat immers om de bestuurskracht van Laarbeek. 

Door al het gekrakeel  komt ook de bestuurbaarheid van Laarbeek in gevaar. Alle Laarbeekse politieke partijen zouden hun verstand moeten gebruiken, in het algemeen belang.


 Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 053627185