zondag 16 augustus 2015


Vereijken



Hans Vereijken heeft pech. Aangezocht als wethouder van buiten zal hij naar alle waarschijnlijkheid op 3 september a.s. moeten opstappen als wethouder van de gemeente Landerd. Er komt in Landerd een nieuwe coalitie aan het bewind, waarvan hij geen deel meer zal uitmaken. Fusieperikelen doen hem de das om.

Niemand hoeft overigens medelijden met Vereijken te hebben. Als Hans Vereijken  per 3 september als wethouder op moet stappen door de vorming van een nieuwe coalitie in Landerd, dan valt hij onder dezelfde regeling als de andere twee wethouders. Hij heeft recht op maximaal twee jaar wachtgeld voor rekening van de gemeente Landerd. Eerder meldde het BD dat hij recht had op 38 maanden. Maar die termijn is al gaan lopen toen Vereijken stopte als wethouder van Laarbeek in april 2014. Daarna werd vanaf mei 2014 zijn Landerdse salaris in mindering gebracht op de uitkering van Laarbeek. De gemeente Landerd moet hiervoor opdraaien, evenals voor het wachtgeld voor de twee andere scheidende wethouders.

Het bovenstaande heb ik ontleend aan Radio Kontakt. In het Laarbeekse hoor ik uit kringen die nauw verbonden zijn met PNL al stemmen opgaan die pleiten voor Vereijken als de nieuwe burgemeester van Laarbeek. Je gelooft je oren niet als je dit hoort. Vereijken zelf zal wel meer verstand hebben, want als iemand weet dat zijn kansen na alles wat er gebeurd is in Laarbeek nihil zijn, is hij het zelf wel.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185