woensdag 26 augustus 2015


                                                               

Ten Blakke


Woensdagmiddag vond de afsluitende bijeenkomst van het zomerprogramma van de Laarbeekse KBO’s plaats in het schitterende Openluchttheater in Mariahout. In Ten Blakke was een belangrijke rol weggelegd voor de burgemeesters Van Helmond en Laarbeek, Elly Blanksma en Frans Ronnes. De vraaggesprekken onder leiding van Henri Bouwmans  waren zeer onderhoudend.

Beide burgemeesters maakten van hun hart geen moordkuil. In het eerste gedeelte was met name  Elly Blanksma  zeer goed op dreef. Zij sprak als burgemeester van Helmond  zeer gemoedsvol. Een opmerkelijke uitspraak van haar was dat de kloof tussen Helmond en de omringende dorpen die er ongetwijfeld was, is verdwenen. De Peelgemeenten zijn tot samenwerking met elkaar bereid.

Frans Ronnes kwam vooral aan het woord in het tweede gedeelte. De bekende onderwerpen passeerde e revue. Ronnes verdedigde opnieuw zijn aanpak in de raadvergadering. Herhaling van standpunten  leveren niets op. In de raadsvergaderingen moet het inhoudelijke politieke debat plaatsvinden. Daar wil hij altijd de ruimte voor geven, zo zei hij.

Op zich neemt Ronnes hiermee een rigide standpunt in. Politieke partijen willen in de raadsvergadering ook een politiek statement afgeven. Ronnes geeft hiervoor m.i. te weinig ruimte. Met name oppositiepartijen hebben hiervan onredelijk veel last.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185