maandag 10 augustus 2015


                                                               

Bouwplannen


Het lijkt er op dat  bestuurlijk Laarbeek weer aan de slag gaat. Het presidium is al bij elkaar geweest en de commissieagenda´s voor het eind van d  maand zijn vastgesteld.

Gisteren schreef ik al over de afhoudende houding van het college met betrekking tot de Heuvel in Lieshout. Vandaag vraag ik aandacht de bouwplannen voor De Raagten in Beek e Donk. Hierover ben ik wel positief.

In de besluitenlijst van het college Van 28 juli las ik over deze plannen. De notulen  zijn redelijk cryptisch. Het college meldt alleen het volgende:
“ In samenspraak met Reuvers Projectwikkeling B.V. is een koopovereenkomst uitgewerkt. Deze overeenkomst voorziet in de bouw van maximaal 34 woningen op de locatie aan De Lage Heesweg te Beek en Donk.”

Uit de toelichting die aan de pers werd gegeven kwam iets meer duidelijkheid. Er is een plan voor 26 woningen die mogelijk uitgebreid kunnen worden tot 34. Reuvers Projectontwikkeling B.V. betaalt de gemeente ruim 1,1 miljoen euro.

Reuvers bouwt 14 tweekappers en 12 rijwoningen . Volgens de gemeente worden het goedkopere koopwoningen die niet voor een speciale doelgroep bestemd zijn. Iedereen kan er dus een kopen.

Met deze oplossing ben ik wel blij. Vooral omdat het geen sociale woningen  worden. De vastgeroeste keuze dat 35% van de te bouwen woningen in de sociale sfeer moeten vallen is gelukkig losgelaten. Uit een recent onderzoek bleek dat ruim 600.000 Nederlanders scheef wonen en met geen middel zijn te bewegen om deze woningen voor de eigenlijke doelgroep vrij te maken.

Het CDA heeft vorig jaar gepleit om in De Raagten vooral woningen voor senioren te bouwen. CDA kreeg toen de handen hiervoor niet op elkaar. Als de nieuwe woningen in De Raagten leeftijdbestendig gebouwd gaan worden,kunnen ook senioren hier terecht.

Dit zou wel zo moeten.

Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185