dinsdag 11 november 2014


Ledenontmoeting.


Rabobank Peel-Noord  had afgelopen maandag de jaarvergadering in een nieuw jasje gestoken. Dit keer geen traditionele jaarvergadering meer, maar een ledenontmoeting. De nieuwe formule werd uitgeprobeerd in sporthal ’t Zand in Bakel in aanwezigheid van zo’n 800 leden van de Rabobank.

Zoals gewoonlijk had de bank veel werk van de ontmoeting gemaakt. De sporthal was fraai aangekleed ; na afloop was er het gebruikelijke drankje. Alles was weer tot in de perfectie verzorgd. De omlijsting  met muziek en zang was prima. Alleen de ledenontmoeting zelf  viel qua inhoud  wat tegen.
Er viel namelijk weinig te ontmoeten. De achthonderd aanwezigen hadden de rol van luisteraar. In wisselende fora op het podium werden gesprekken gevoerd met een aantal bankmedewerkers en geselecteerde leden. Het geheel werd vakkundig gepresenteerd door Simone van Trier.

Het eerste forum was meteen het leukste. Dit kwam voor een groot deel door Wim Daniels die feilloos de vinger wist teleggen op de zwakke plekken in het  online bankieren. De beide bankmedewerkers aan de tafel waren verbaal niet tegen hem opgewassen. De sympathie van de zaal lag bij Daniels. Dit moet voor de bank een veeg teken zijn.

De twee andere fora waren goed bedoeld maar misten de brille en gevatheid van het eerste forum. Je voelde de zaal afhaken. Het gebrek aan spanning werd vervolgens meer dan goed gemaakt door cabaretier Marcel Stevens uit Helmond. Hij nam het geheel vakkundig op de hak. Ik vond het alleen jammer dat hij dat deed ten koste van Frans van de Laar en Tanja. Zij hadden beter verdiend.

Iets over tien startte de ledenontmoeting pas echt, aan de bar. Voor iedereen lag het nieuwe boek van Wim Daniels, de taal achterna, klaar. Volgens Marcel Stevens had Daniels die avond de beste zaken gedaan. Daarmee kon hij wel  eens gelijk  hebben. Wie doet hem dat na, in een avond 1000 boeken verkopen!

Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185