woensdag 12 november 2014


Jaarvergadering.


Afgelopen dinsdag hield het CDA-Laarbeek zijn Algemene Ledenvergadering. Het werd een goede, zij het vrij lange vergadering, waarin bleek dat bij het CDA-Laarbeek het vertrouwen terug is. Na de domper van de verkiezingen die rampzalig verliepen, heeft het CDA zich hersteld en is het zelfs tot verrassing van velen toegetreden tot het college van B en W. Tijdens de vergadering deed wethouder Tonny Meulensteen verslag van zijn ervaringen in het college. Met gepaste trots kon hij terugkijken op de eerste zes maanden, waarin hij de grondnota en een sluitende begroting zonder problemen door de raad kon loodsen.

Natuurlijk was er in de vergadering discussie over de Noordoostcorridor. Vanuit de zaal waren geluiden geventileerd dat de doorsnee kiezer de keuze van het CDA niet begrijpt. Tonny verweerde zich met een verwijzing naar het verkiezingsprogramma. Heel overtuigend klonk dit niet. In het programma staat immers letterlijk:

“ De intentie van het CDA is zich in te zetten voor die variant die van de Ruit die zoveel mogelijk aansluit bij de afspraken van het bereikbaarheidsakkoord ”

Deze formulering is helder. Natuurlijk is geven en nemen in een coalitie noodzakelijk. Er zijn echter punten die niet onderhandelbaar zijn zonder geloofwaardigheid te verliezen. Ik had de indruk dat de ledenvergadering dit standpunt deelde.

In de vergadering werd afscheid genomen van Jeroen Leenders en werd Marcel van der Heijden verwelkomd als de nieuwe fractievoorzitter. Na 9 jaar heeft Martijn Spoorendonk het secretariaat van het CDA overgedragen aan zijn opvolgster.

Aan het begin van de vergadering presenteerde zich drie leden van het CDJA Peelland. Marjolein van den Berkmortel verzorgde de presentatie over het CDJA. Er zaten een groot aantal handvaten in die CDA-Laarbeek goed kan gebruiken.

Door tijdgebrek kwam de eigenlijke hoofdmoot van de vergadering in de verdrukking. Een werkgroep had een discussiestuk ” Visie en perspectief ” geproduceerd. Koen Segeren gaf een toelichting op het stuk. Gezien het late tijdstip werd besloten de inhoudelijke discussie uit te stellen tot de volgende ledenvergadering.

Ruim na 23.00 uur kon de voorzitter de vergadering sluiten.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185