zondag 16 november 2014


De komende commissievergaderingen.


Deze week staan de verschillende commissievergaderingen op de agenda. Verschillende voorstellen liggen op de rol in de drie commissies. Naast de gebruikelijke vaste agendapunten komen  een aantal onderwerpen aan bod. Dit ter voorbereiding van de raadsvergadering van december.

In de commissie Algemene Zaken staan de reclame-verordening, de belastingvoorstellen 2015 en de overgang van SRE naar Metropool  Regio Eindhoven op de agenda; in de commissie Ruimtelijk Domein staan o.a. de proef met de afvalverwerking De Voorbeemd en de bomenverordening op de rol.

De agenda van Sociaal Domein staat in het teken van de drie grote transities die in januari a.s. van start gaat. Dit vergt een heleboel wetgeving die in veel te korte tijd tot stand rond moest komen. Ook moet de commissie zich uitspreken over het Beleidsplan WMO.
In alle commissies komt de 2e tussenrapportage aan de orde. Deze tussenrapportage is een mooie binnenkomer voor wethouder Meulensteen. Voorzien was een tekort van € 18.000; uit de tussenrapportage blijkt dat dit tekort is omgebogen in een positief resultaat van € 36.000. Prima toch!


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185