dinsdag 20 september 2016


                                   Commissievergaderingen


Volgende week staan de commissievergaderingen op de rol. Morgen, woensdag, worden de agenda’s van deze vergaderingen op de achterban van het CDA besproken.

Twee van de commissievergaderingen gaan door; de vergadering van de commissie Sociaal Domein  is geannuleerd. Bij gebrek aan agendapunten. Ik blijf dit vreemd vinden. Terwijl er zoveel aan de hand is met de zorg is het onvoorstelbaar dat er niets te bespreken valt. Ik denk dat dit ook komt van de malaise die zich van de Laarbeekse politiek heeft meester gemaakt. Dit is al enige tijd aan de gang. De politieke partijen weten geen koers aan te geven; teveel collegeleden zijn tamelijk onzichtbaar. De oppositie doet zichtbaar haar best om leven in de brouwerij te brengen, maar slaagt er ook niet in de cruciale punten aan te roeren. Bestendigheid van de malaise alom dus.  Het duurt allemaal te lang.

Het wordt de hoogste tijd dat de punten die er werkelijk toe doen, benoemt worden. Pas als dat gebeurt, kan er weer leven in de politiek komen.
De alom aanwezige matheid moet korte termijn plaats maken voor bezieling. Nu blijkt dat de raadsleden en de wethouders hierin steeds maar niet slagen,is het hopelijk de nieuwe burgemeester die met een fris elan de zaak vlot kan trekken.



Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185