woensdag 25 mei 2016


Vereijken’s flirt met de VVD.


Afgelopen dinsdag berichtte het ED dat de lokale afdelingen van de VVD in de Peel een samenwerkingsverband zijn aangegaan. Zij gaan samenwerken onder de naam Lokaal netwerk VVD Peelland. Voorzitter van het nieuwe gevormde bestuur wordt Joop Goossens uit Deurne.Jan van Gulik (Helmond) en Rick Faas (Gemert-Bakel) worden vice-voorzitter. De overige bestuursleden zijn Frank Pieper (Helmond), Belgin Beytur (Helmond), Nancky van Doorn (Someren), Jan Bazuin (Asten), Gertie van Els (Gemert-Bakel) en Hans Vereijken (Laarbeek).

Op zich is hier niets mee. Ook andere landelijke partijen werken in de Peel met elkaar samen. De VVD gaat op het eerste gezicht met deze samenwerking iets verder dan  de andere: Bij de VVD vervallen de plaatselijke besturen. Het netwerk treedt hiervoor in de plaats. Dit zal wel door pragmatische redenen zijn ingegeven. Ook bij de VVD valt het niet mee om voldoende bestuurders aan te trekken.

In het artikel merkt Mieke Bon op dat het voorkomen van de naam van Hans Vereijken in dit verband opmerkelijk is. Vereijken is immers vijftien jaar wethouder voor Partij Nieuw Laarbeek (PNL) geweest.  Vereijken verweert zich in de krant met de opmerking: “ Ik ben al heel lang,sinds ongeveer 2000, ook lid van de VVD. De VVD was in Laarbeek niet actief meer, daarom ben ik gevraagd voor het bestuur. ”

Wat Vereijken hier zegt, is niet de hele waarheid. Sterker nog ,het is zelfs in strijd met de waarheid. Vereijken heeft in Laarbeek steeds gekozen voor PNL en niet voor de VVD. Hij heeft zelfs in een college gezeten met daarin een vertegenwoordiger van de VVD; aan elke verkiezing deed de VVD in Laarbeek mee,met uitzondering van de laatste gemeenteraadsverkiezingen.

Aan Vereijken nu de opgave een VVD- lijst voor Laarbeek van de grond te trekken. We zullen zien.

Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185