zondag 29 mei 2016

Frank van der Meijden voorgedragen als burgemeester.


De raad van Laarbeek heeft Frank van der Meijden voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Laarbeek. De benoeming zal hoogstwaarschijnlijk eind juni plaatsvinden. Sinds 2010 is hij wethouder in de gemeente Bergeijk. Zijn huidige portefeuille is  werk en inkomen, zorg, decentralisatie jeugd, begeleiding en participatiewet, intergemeentelijke samenwerking (MRE), maatschappelijke dienstverlening, onderwijs, sport, verkeer en vervoer, milieu en afval.

In Bergeijk leunde hij als CDA'er op een opvallend brede machtsbasis. Van der Meijden spande zich in het vorige decennium zelf in om veel jongeren bij het CDA te betrekken. Dat leidde twee jaar terug mede tot een klinkende verkiezingsuitslag. Het CDA heeft in Bergeijk met negen van de zeventien zetels de absolute meerderheid. Dat steekt schril af bij de ene raadszetel in Laarbeek.

Frank van der Meijden ( 51) is sinds 2006 raadslid in Bergeijk en sinds 2010 wethouder. Hij wordt gekarakteriseerd als slim, daadkrachtig, gedreven, ambitieus en 'verbinder' zijn termen die vallen. In zijn  bestuursfilosofie gaat hij uit van laagdrempeligheid en burgerparticipatie. “ De doe-democratie, met een belangrijke rol voor dorpsraden en verenigingen. Mensen stimuleren, motiveren, samen iets opbouwen, dat wil ik ook in Laarbeek gaan doen." zegt hij in het ED met vertrouwen als basis.

In Bergeijk heeft hij een goede leerschool doorlopen. Waarschijnlijk heeft hij wel het een en ander opgestoken van burgemeester Vandervondervoort die zich presenteerde als een politieke burgemeester. Met deze benoeming kan Laarbeek een rumoerige periode achter zich laten en zich weer gaan richten op de toekomst. Het werd langzamerhand ook wel tijd!

Ongeveer gelijktijdig met het bericht van de voordracht van de nieuwe burgemeester kwam het bericht van de benoeming van Hans Ubachs tot waarnemer in de Limburgse gemeente Gulpen-Wittem. Ook dat is goed nieuws.


Hopelijk kan ook hij hiermee een moeilijke periode afsluiten.