maandag 4 april 2016



Duurzaamheid in Laarbeek




Vorige week publiceerde de MooiLaarbeekkrant het tweede artikel in het kader van verduurzaming in Laarbeek. Het stuk kende dezelfde opmaak als bij het eerste artikel en straalde ambitie uit. Hierin kwamen de beide programmabegeleiders, Rianne Schwillens en Joan van Wetten,aan het woord.

 Dit keer kwam de projectwethouder aan het woord. Wethouder Briels noemde delen duurzaam en is op zoek naar goede voorbeelden. Het is een grillig proces waar Laarbeek aan begint. De gemeente kan het niet alleen en heeft voor het welslagen de inzet van burgers nodig.

Het proces komt naar moeizaam op gang. Achter de schermen wordt ongetwijfeld hard gewerkt, maar zichtbare resultaten zijn er nog niet. Het wachten is ook het concept van de regels waaraan de besluitvorming getoetst gaat worden. Gelukkig zijn ook de eerste veel belovende vorderingen te melden.

In het artikel wordt aangekondigd dat de gemeente een klankbordgroep gaat samenstellen. Deze groep moet gevraagd en ongevraagd adviezen geven met betrekking tot duurzaamheid en het te doorlopen proces. Inwoners van Laarbeek met belangstelling voor duurzaamheid in de volle breedte van het onderwerp worden opgeroepen zich aan te melden. De gemeente zoekt vier leden voor deze klankbordgroep.

Ik hoop dat een groot aantal burgers van Laarbeek met idealisme gepaard aan kennis zich gaan aanmelden.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185