maandag 15 februari 2016



Verwijten over en weer.


Eerlijk gezegd voelde ik vanmorgen ,toen ik mij achter mijn laptop zette, zo’n beetje als Jos Kessels zich gevoeld moet hebben toen hij gisteren zijn dagelijkse column voor het ED schreef. Er was geen onderwerp voorhanden dat nu meteen om een reactie vroeg. Dus schreef Kessels maar een stukje over niks, zo uit de losse pols. Ook de gemeentepolitiek in Laarbeek leverde dit weekend niet een onderwerp waar beslist op gereageerd moest worden.

Politiek Laarbeek verkeert kennelijk  nog steeds in een diepe winterslaap, zo nu en dan even onderbroken door het gebruikelijke krakeel tussen de oppositie en de regeringspartijen. Eigenlijk ging het zoals gebruikelijk over niets substantieels. Een  discussie over een interpretatie van gemaakte afspraken, meer niet. Een beetje van elkaar vliegen afvangen. Aan wezenlijke zaken  waagt me zich liever niet. Toch zou je wensen dat dit wel gebeurde.

Een treffend voorbeeld van aandacht voor akkefietjes en randverschijnselen zijn  de artikelen deze week van de politieke partijen in de Laarbeeker. Het gaat over niets. Een heel lief artikel van ABL over woningbouw in Laarbeek, aankondigingen van politieke partijen over achterbanvergaderingen en een merkwaardig stukje van PNL.

PNL komt hierin nogmaals terug op de laatste raadsvergadering en met name op de behandeling van het initiatiefvoorstel van PNL over een kunstgrasveld voor Sparta. Als het aan PNL ligt, komt dit veld er als de wederga. Niet morgen maar bij wijze van sprake vandaag al. Alle afspraken vanuit het verleden moeten hiervoor voor PNL wijken.

Natuurlijk PNL mag vinden dat het kunstgrasveld er moet komen. En dat regels gewijzigd moeten worden als dat nodig is. Maar dat betekent nog niet dat iedereen het met PNL eens moet zijn. Niemand kan echter de coalitiepartijen verwijten dat zij vasthouden aan de kaders die de raad zelf met instemming van PNL heeft vastgesteld, ook als dit op een bepaald moment niet goed uitkomt. Laarbeek heeft op dit moment een overschot een voetbalvelden. Dat is jammer voor Sparta dat op dit moment met krapte kampt. In een dergelijke situatie is voorzien. Van een rechtgeaarde politieke partij mag men verwachten dat zij te allen tijde standvastig is en niet met alle winden meeloopt.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185