dinsdag 16 februari 2016




Speerpunten


Elke zichzelf respecterende politieke partij kan niet zonder een beginselprogramma, waar zij steeds aan refereert. Bij al haar positiekeuzes is dit programma leidend. Uit dit beginselprogramma volgen ook de speerpunten die zij formuleert. Het is immers haar enige vastigheid.

Het is goed dat partijen bij tijd en wijle zich bezinnen op hun programma. Op de vraag of het bijgesteld moet worden of dat het nog op alle onderdelen nog geldt. Politieke partijen doen dit doorgaans vrij vroeg voor de aanstaande verkiezingen.  Halverwege de zittingsperiode is hiervoor een geschikt moment. Dit is zondermeer een goed initiatief van het bestuur te noemen.

Ik wil niet vooruit lopen op deze discussie. Wel zou ik het belangrijk vinden dat niet alleen de oude vertrouwde partijkaders zich hiervan zouden kwijten, maar ook dat er met name een aantal nieuwe leden en/of belangstellenden hierbij betrokken zouden worden. CDA-Laarbeek heeft dringend behoefte aan nieuw bloed, vooral van jongeren. Laten zij zich aanmelden. De partij staat open voor hen.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185