dinsdag 7 juli 2015



Is PNL compleet de weg kwijt?



In de aanloop naar de algemene beschouwingen schreven een tweetal partijen een stukje in de plaatselijke media over de voorstellen in  de Kadernota 2016. ABL probeerde een invulling te formuleren voor het duurzaamheidsvoorstel van het college. PNL schreef afgelopen week in  het laatste nummer van De Laarbeeker een pissig stukje over “Duurzaam op weg naar een lege portemonnee ”. Al lezende kreeg ik de indruk dat PNL compleet de weg kwijt is.

In haar stukje schampert PNL dat het college onder het mom van duurzaamheid de burgers geld uit hun zak klopt. Het college verhoogt duurzaam de schuld per inwoner, stopt van alles en nog wat in de duurzaamheidspot en gaat ook nog eens een miljoen uitgeven aan het aanjagen van de duurzaamheid in Laarbeek. Volgens PNL heeft het college geen flauw benul waar dit geld naar toe gaat.

PNL heeft er geen snars van begrepen. De partij doet overigens ook geen enkele moeite om het te begrijpen. PNL gebruikt het woord duurzaamheid voor allerlei zaken die niets met duurzaamheid hebben uit te staan. Wat PNL maar niet wil inzien is dat dit college streeft naar een structureel sluitende begroting. Hiervoor zijn maatregelen noodzakelijk. Met pappen en nat houden zoals in het verleden komen we er niet meer. De tijd van struisvogelpolitiek en de kop in het zand steken is definitief voorbij. Structureel ingrijpen om voorbereid te zijn op de toekomst is noodzakelijk. Dat dit offers kost, moge duidelijk zijn.

Dit college is reëel en toekomstgericht. PNL zwabbert.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185