maandag 21 juli 2014


Stormram



Schreef ik gisteren in deze weblog over het conflict tussen de Lev-groep met de gemeente Geldrop-Mierlo. Vandaag zie ik in het ED dat ook de jeugdzorg zich grote zorgen maakt. Twaalf grote aanbieders van jeugdzorg in Zuidoost-Brabant maken zichtnotering zorgen over de continuïteit van de jeugdzorg in de regio na. 1 januari 2015.

In een brief  aan Marianne Sint, de voorzitter van de  Autoriteit Jeugdzorg, geven zij uiting aan hun bezorgdheid. ook schrijven zij dat het overleg met de gemeenten moeizaam verloopt. Ook signaleren zij dat het overleg niet plaats vindt op bestuurlijk niveau. Gemaakte afspraken worden niet altijd nageleefd en soms ook gecanceld.

Het ED constateert in het artikel dat het beeld dat de 12 instellingen in hun brief schetsen overeenkomst met de bevindingen van de commissie Geluk. Deze commissie kwam al eerder met een alarmerend Rapport: driekwart van de gemeenten zou onvoldoende voorbereid zijn om per 1 januari de taken van de jeugdzorg over te nemen. Meer dan de helft van de gemeenten krijgt dit volgens de commissie ook in de komende maanden niet meer voor elkaar.

Al met al een somber beeld dat weinig goeds voorspelt!

Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185