woensdag 7 december 2016

Nogmaals Stienen


Uit het ED van woensdag:

Het voorstel van de Helmondse wethouder Frans Stienen (CDA) om van Zuidoost-Brabant één gemeente te maken, is in slechte aarde gevallen bij D66 in Helmond. De politieke partij vraagt in een brief aan het gemeentebestuur van Helmond wat het gaat doen om te voorkomen dat 'Stienen nog meer onhandige uitspraken in de media gaat doen'.

D66 zegt verbaasd te zijn over het betoog van de wethouder in het ED van maandag 5 december. 'Is het de persoonlijke mening van wethouder Stienen of van het Helmondse college dat de 21 gemeenten in de MRE-regio dienen te fuseren?', zo luidt de eerste vraag van de partij. D66 zegt te vrezen dat nu het beeld ontstaat dat Helmond andere gemeenten wil opheffen. Daarom zegt D66 te willen weten hoe het gemeentebestuur dit beeld gaat bijstellen.

In de vragen aan het gemeentebestuur noemt D66 de uitspraken van Stienen 'onzorgvuldig en onhandig'. De CDA-wethouder uitte zijn wens tot één grote regiogemeente in een interview ter gelegenheid van zijn tienjarig wethouderschap. De partij memoreert dat hij twee keer eerder in de media dingen zei die tot ophef leidden: over de kwaliteit van wethouders in de regio en het bestempelen van de Cacaofabriek in Helmond als 'veredeld wijkhuis'.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185