woensdag 14 december 2016


Het jaar loopt ten einde.


Het jaar loopt langzaam op zijn eind. Nog een paar weken en 2016 is voorbij  en storten we ons in het nieuwe jaar 2017. Nu nog geheel blanco, maar dat zal waarschijnlijk niet lang duren.

Na de commissievergadering Ruimtelijk Domein van woensdagavond, waar ik nog op terug zal komen, rest volgende week alleen nog een presidiumvergadering . Dan zit ook dit politieke jaar er op. Helemaal zonder betekenis is deze presidiumvergadering niet, zeker gezien de aankondiging van de burgemeester dat hij in deze vergadering zal terugkomen op  recente problemen in de raadsvergadering. Ik ben benieuwd.

Mij valt op dat er op allerlei momenten geschermd wordt met het begrip  “ betrokkenheid ”. Met name burgemeester van der Meijden draagt dit te allen tijde uit. Hij is  een en al positiviteit.  Overal in de gemeente ziet hij betrokkenheid.

De aanwezigen bij de laatste raadsvergadering verwelkomt hij met nadruk. Hun aanwezigheid legt hij uit een uiting van betrokkenheid. Je kun kunt zo uitleggen. Je kunt er ook een vorm van belangenbehartiging in zien. Er waren immers nogal wat aanwezigen die in een of andere vorm betrokken waren bij het nieuw in te stellen Ondernemersfonds. Dus wel betrokken, maar ook met eigen belangen.

Betrokkenheid kan zich op velerlei manieren uiten. Zelf de handen uit de mouwen steken is een vorm van betrokkenheid tonen. Het hoeft niet altijd voor iedereen zichtbaar. Misschien is onzichtbare betrokkenheid wel de meest zinvolle vorm. Betrokkenheid is solidair zijn en er in woord en gebaar voor uit komen.

Dit is misschien wel een hele mooie kerstgedachte.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185