dinsdag 13 december 2016


Het economisch programma van Laarbeek.


Het economisch programma van Laarbeek is een  prima stuk. Alle fracties in de raad spraken dit eenstemmig uit in een debat dat de voorzitter een goed debat noemde.

In dit debat bleef een punt onbenoemd. Terecht dat wethouder Meulensteen dit in zijn antwoord in eerste instantie nadrukkelijk terug haalde. De economische agenda  is niet bedacht en ontworpen  achter een bureau op het gemeentehuis.

De gemeente is eerst naar de sector gegaan en heeft met ruim 300 ondernemers gesproken. Pas daarna is er  een woord op papier gezet. Voordat de nota naar buitenkwam is dit teruggekoppeld naar deze ondernemers om te zien ,zoals de wethouder het formuleerde, of wij het goed begrepen hadden. En dat was zo.

De nota zelf bevat een groot aantal interessante gegevens over de bedrijvigheid in Laarbeek. Ook staan er een  paar rake karakteriseringen over de positie van Laarbeek in de regio in. Mij trof met name de opmerking dat Laarbeek met het gezicht gericht is op De Peel, maar met de rug staat naar Noord-Brabant en Limburg. In essentie is deze opmerking juist, maar wel iets gechargeerd.

Nieuw is ook de nieuwe wijze van borging van de voortgang. Er zullen vijf lokale kerngroepen worden gevormd die de economische agenda gaan uitwerken. De gemeente heeft hiervoor de benodigde financiële midden ter beschikking gesteld. Jaarlijks zal de vinger aan de pols worden gehouden.
Een goede zaak.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185