dinsdag 10 juli 2012


Verkampen voor de rechtbank


Harrie Verkampen moet toch voor de rechtbank verschijnen. Wie gedacht heeft, dat het met een sisser zou aflopen, komt bedrogen uit. Het heeft vrij lang geduurd voor het openbaar ministerie een beslissing tot vervolging heeft genomen. De precieze reden hiervoor is niet bekend. Er zijn speculaties geweest dat het openbaar ministerie nog andere overtredingen heeft onderzocht. Voor Verkampen heeft dit niet geleid tot een uitbreiding van de aanklacht.

Hoe dit alles voor Verkampen gaat uitpakken, is ongewis. Zelf heeft hij al toegegeven dat hij doelbewust in de fout is gegaan met de brief over de verleende bouwvergunning aan Nesco. Ieder weldenkend mens weet dat dit niet kan, alle ongetwijfeld goede bedoelingen ten spijt.

Een schuldbekentenis wil in een proces wel eens tot strafvermindering leiden. Of hem dit geval zal helpen is de vraag, omdat hij deze week in de krant toch weer in de fout ging. ” Hij had creatiever moeten zijn ”, verklaarde hij in de krant. Niet erg schuldbewust dus en nog steeds gevangen in het oude stramien van de vorige eeuw. In een tijd die transparantie vraagt wordt dit niet meer getolereerd.

Kennelijk heeft hij de les nog steeds niet geleerd.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185