donderdag 5 juli 2012



Dierenthuis


Vorige week bezigde het college nog ferme taal over Dierenthuis. Het legde beslag op de bezittingen van  Dierenthuis en hield vast aan de vertrekdatum van 1 augustus. Van de in genomen stoere houding bleef deze week weinig over. Het was te voorspellen. Deze week werd  het beslag  ingetrokken. De vertrekdatum werd verschoven via 1 december naar 15 februari 2013. Op deze datum moet Dierenthuis vertrokken zijn en de oude toestand hersteld.

Eerlijk gezegd hadden we niet anders verwacht. De datum van 1 augustus  was door allerlei omstandigheden ondertussen immers onhoudbaar geworden. Opnieuw koos het college eieren voor haar geld. Voor de zoveelste keer.

Als er een les getrokken kan worden uit de affaire Dierenthuis is dat met afwachten met optreden tegen een geconstateerde overtreding, je jezelf in een nadelige positie manoeuvreert en de oplossing alleen maar moeilijker maakt. Ferme taal moet meteen bij de constatering van de overtreding gebezigd worden, direct gevolgd door  doelgericht optreden. Aan direct optreden heeft het in deze kwestie teveel ontbroken. Zo verlies je het initiatief.

Wie zijn benieuwd hoe het nu gaat uitpakken. Helemaal gerust zijn we niet op.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185