maandag 9 juli 2012



N279


Op vrijdag 6 juli kwam het ED met een opmerkelijk bericht. “ Op verbrede N279ook maximaal 80 “ zo kopte de krant. De N279 mag geen aantrekkelijke route worden voor het langeafstandsverkeer, dus geen alternatief voor de A2 . Op de site van de provincie staat het gehele verhaal. Om het te lezen   KLIK  Hier

Wat zit hier achter? Ik weet het niet helemaal zeker. Het lijkt erop dat de provincie de nadruk willen leggen op de ruit . Geen T –aansluiting dus. Laarbeek kan hier alleen maar blij mee zijn, want dit is natuurlijk niet ongunstig voor de kansen van de ruit.

De provincie wil niet dat de verbrede N279 een alternatief wordt voor het doorgaande verkeer. De discussie over de aansluiting N279 en de ruit. Het lijkt erop dat de discussie beslist is: het wordt kennelijk geen T-aansluiting. Dit is alleen maar beter voor de ruit. Volgens het bericht op de provinciale site kiest de provincie voor deze inrichting van de N279 nar aanleiding van de insprekers die vreesden voor de aantrekkingskracht van de nieuwe weg voor het doorgaande verkeer. Er zit inderdaad iets in.

Wel heeft de beslissing mogelijk consequenties voor Bemmer: de zichtlocatie wordt van iets mindere kwaliteit.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185