zondag 30 april 2017


Varia


In deze aflevering niet een stuk, maar een aantal korte stukjes.

Presidentverkiezingen in Frankrijk.

De eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen zitten er op. De uitkomst is niet helemaal verrassend.  Emmanuel Macron  en Marine le Pen zijn de winnaars. Vele hadden verwacht dat Le Pen de eerste ronde zou winnen. De echte winnaar werd Macron. In de tweede ronde kiezen de Fransen hun president voor de komende vijf jaar.
De tweede ronde wordt ongewoon spannend. Algemeen wordt Macron getipt als uiteindelijke winnaar. Het moet allemaal nog wel gebeuren. Zijn eerste optreden in Amiens bij Wirlpool dat verplaatst gaat worden naar Polen, was geen onverdeeld succes. Marine le Pen blijft een niet te onderschatten tegenstander. Voor Frankrijk en Europa is het te hopen dat de nog vrij jonge Emmanuel Macron deze strijd gaat winnen. Duimen dus.

Koninklijke onderscheidingen

Burgemeester Frank van der Meijden mocht daags voor Koningsdag een koninklijke onderscheiding uitreiken aan vijf inwoners van Laarbeek. Vier mannen en een vrouw werden benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Alle vijf hebben dit ten volle verdiend met verschillende vormen van vrijwilligerswerk. Proficiat.

Koningsdag

Afgelopen donderdag vierde koning Willem-Alexander zijn vijftigste verjaardag. Tilburg was de plaats waar het allemaal plaatsvond. Koningsdag was een geslaagd feest.
Heel veel Nederlanders hebben woensdagavond naar het interview van de koning Het werd een heel mooi gesprek, waar de koning zich van een onbekende kant liet zien. Heel goed gedaan.

In Laarbeek waren ook verschillende activiteiten. In het Dorpshuis werden de gedecoreerden ontvangen. Een belangrijke rol in de bijeenkomst was weggelegd voor de burgemeester die de gelegenheid met beide handen aangreep om de genodigden bij te praten over allerlei ontwikkelingen in  Laarbeek. Hij schetste een heel mooi beeld van Laarbeek; alleen misschien iets te lang voor deze gelegenheid.

Op de Heuvel in Lieshout bij de kinderspelen werd vooral betreurd dat er dit jaar geen aubade was. Dit werd door vele ouders als een echt gemis ervaren. “ Deze aubade moet beslist terugkeren als vast onderdeel van het programma van deze dag “ hoorde ik uit veler mond. Dit zal dus volgend jaar wel gaan gebeuren.

Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185