woensdag 14 januari 2015

PNL bouwt de verdediging op


De eerste reacties van PNL zijn niet hoopgevend. Je ziet PNL langzaam maar zeker een bepaalde verdedigingslinie opbouwen. Afgelopen maandag  werd meteen de verdediging ingezet. De voorzitter van de partij, Wouter Vermeulen, bagatelliseerde  in het ED  de beschuldigingen van de onderzoekscommissie  aan het adres van de kopstukken van PNL. “ Veel suggesties maar geen harde feiten ” verklaarde hij n.a.v. het rapport. Een veeg teken dat de partijvoorzitter klaarblijkelijk niet inziet dat er in PNL een grote schoonmaak moet plaatsvinden om de betrouwbaarheid van de partij te herstellen.

Een ander prominente sympathisant van de partij, weerman Johan Verschuuren, legt de bal neer bij burgemeester Ubachts .” PNL heeft misschien een paar foutjes gemaakt, maar dat krijg je bij een grote partij. De hoofdzaak is de burgemeester. Die ging op eigen houtje onderzoek doen ” Ook bij hem helemaal geen aanzet tot een begin van zelfonderzoek binnen de eigen geledingen. 

Het is natuurlijk de eigen zaak van PNL hoe zij met het rapport wil omgaan. PNL kan het rapport niet negeren en doen alsof er niets aan de hand is. Er moeten toch ook binnen PNL redelijke personen zijn die zich achter de oren zullen krabben en zich af zullen vragen of er niet iets in PNL zal moeten veranderen, wil de partij geloofwaardig blijven.

Ik heb vertrouwen in PNL-raadsleden als Brouwers, van Dijk en Straatman: zij hebben voldoende onafhankelijkheid van geest om dit binnen de partij bespreekbaar te maken en de hoogst noodzakelijke zuivering door de voeren.
Ik ben benieuwd naar de koers die zij kiezen.

Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185