woensdag 21 januari 2015


Even iets anders.



Het lijkt erop alsof er geen ander nieuws is dan de affaire Laarbeek. Dit is natuurlijk niet zo. Het wel logisch dat wij hier in Laarbeek vooral hierop gefocust zijn. In afwachting van de uitkomsten van de raadsvergadering van vanavond, even aandacht voor een ander onderwerp. Overigens ook een onderwerp met een hoog CDA-gehalte


Dinsdagavond ben ik samen met de voorzitter van het CDA-Laarbeek naar een CDA-bijeenkomst in St. Oedenrode geweest. Hier waren Mona Keijzer en de kersverse lijstaanvoerder van het CDA-Brabant, Marianne van der Sloot, aanwezig. Ook de Bossche wethouder sociale zaken gaf acte de presence. Natuurlijk stond de avond in het teken van de verkiezingen van de Provinciale Staten op 18 maart aanstaande. Het was zo gezegd de aftrap.

Dat was wel zo, maar het eigenlijke thema was de verandering in de zorg die per 1 januari 2015 is ingegaan. Heel veel nieuwe taken zijn van het rijk en  de provincie overgegaan naar de gemeenten. Een gigantische opgave.

In Marianne van der Sloot heeft het CDA een jonge frisse lijsttrekker. In Rooij bracht ze haar verhaal met verve. Heel persoonlijk gekleurd maar authentiek Eenzaamheid onder ouderen was haar hoofdthema . Een schrijnend verhaal. Zij maakte ook duidelijk dat het CDA in Brabant  zich van alle andere partijen onderscheidt door de nadruk op leefbaarheid.   

Uit de bijdragen van Mona Keijzer en de Bossche wethouder werd ook weer duidelijk dat bij  transitie de nadruk heeft gelegen op de wetgeving. De hulpvragende mens is op de achtergrond geraakt. Raadsleden van het CDA moeten hun oor te horen leggen bij deze mensen: uit de raad en de talloze overleggen naar de mensen toe. En vervolgens misstanden en  tekortkomingen aan de orde stellen – dat was hun oproep.

Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185