woensdag 13 augustus 2014


Houdt op met moddergooien.


Het OM heeft geen bewijs voor het ronselen van stemmen door wethouder Frans van Zeeland gevonden. Daarom heeft het OM de zaak geseponeerd.

Je zou denken dat daarmee de zaak afgedaan is en dat wethouder van Zeeland zonder een beschuldiging aan zijn broek aan de slag kan. In een persbericht van de gemeente staat dit ook met zoveel woorden vermeld. Burgemeester Hans Ubachs van Laarbeek deed in april aangifte na twee meldingen dat er stemmen zouden zijn geronseld in Mariahout door Frans van Zeeland. “In overleg met de politie en Openbaar Ministerie is besloten om aangifte te doen, zodat onderzoek kan worden gedaan naar het vermeend ronselen”, zegt burgemeester Ubachs in het persbericht. “ Het zorgvuldige onderzoek en de uitspraak van het OM geeft voor iedereen duidelijkheid en daar zijn we blij mee.”

Wethouder Frans van Zeeland reageert: “Het geheel heeft me erg geraakt. Overtuigd van mijn onschuld, verkeerde ik toch ruim drie maanden in onzekerheid. Met deze uitspraak kan ik me weer 100% inzetten voor de inwoners van Laarbeek en het besturen van deze mooie gemeente.” Zaak gesloten en nu aan het werk, zo denk je dan.

Niets blijkt minder waar. Van Zeeland gaat zijn gram halen en beschuldigt de fractievoorzitter van PNL, Mevr. van de Zanden, van het doen van aangifte. Mevr. van de Zanden ontkent dit in alle toonaarden.

Van Zeeland had zijn verstand moeten gebruiken en gewoon aan het werk moeten gaan. Met dit gegooi met modder schiet niemand iets op. Laarbeek heeft hier geen behoefte aan. Op nog meer beschuldigingen en verdachtmakingen zit niemand in Laarbeek te wachten. We  hebben er al meer dan genoeg gehad.

Het wordt de hoogste tijd dat het college gewoon aan het werk gaat. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen is hier bar weinig van terecht gekomen. Met nog meer polarisatie schiet niemand iets op.

Ook wethouder Frans van Zeeland had zich dit moeten realiseren!


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185