maandag 25 augustus 2014


De voorpagina van de MooiLaarbeekkrant





Op de voorpagina van de MooiLaarbeekkrant prijkt deze week prominent oud-wethouder Hans Vereijken. Er wordt een interview met Vereijken gepubliceerd en er staat de uitslag van een enquête. Al met al een positief verhaal voor Vereijken en PNL. 

Zijn besluit om de Laarbeekse politiek te verlaten en een wethouderschap  in de gemeente Landerd te aanvaarden kan op brede instemming rekenen. Op zich is dit niets nieuws; alleen een bevestiging van wat iedereen al vermoedde.  Wat had Vereijken immers nog in Laarbeek te zoeken, toen er geheel onverwacht een nieuwe coalitie zonder PNL tot stand kwam ? Als formateur had hij de positie van PNL schromelijk overschat en was hij te overmoedig geweest. Resultaat was dat PNL buiten het college kwam te staan. Het sierde hem dat hij zijn foute inschatting ruiterlijk toegaf.

Gelukkig voor hem kwam het aanbod uit Landerd op zijn pad. Natuurlijk moest hij dit met beide handen aangrijpen. Een echte keuze had hij niet. Alternatief was aan het hoofd van zijn partij  in Laarbeek de oppositie gaan aanvoeren. De frustratie binnen PNL kennende was het duidelijk dat hij daar niet erg veel zin in had.  Dat hij daarmee zijn medewethouder Theodoor Biemans alle ruimte gaf om zijn stempel op de partij te drukken, was hiervan het rechtstreekse gevolg. Van het voeren van een constructieve oppositie is nauwelijks sprake meer. PNL kiest klaarblijkelijk voor het spelen op personen. Daarmee verhardt het politieke klimaat in Laarbeek zich. Ik ben bang dat deze keuze alleen maar verliezers gaat opleveren.

Jammer. PNL kan zoveel beter.   
                                                                        

Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185