dinsdag 26 augustus 2014


Eindelijk

  

De vakantieperiode zit erop. Deze week gaan de basisscholen weer begonnen. Het openbare leven dat stil leek te staan, kan weer op stoom komen. Zo ook in Laarbeek. Voor deze week stonden de vergaderingen van de verschillende commissies op de agenda. Bij gebrek aan agendapunten gaan de commissies Sociaal Domein en Ruimtelijk Domein niet door. Alleen Algemene Zaken vindt doorgang, zij het op een later tijdstip dan oorspronkelijk voorzien door vakantie van de wethouder.

Het ED van afgelopen vrijdag 22 augustus verraste met een artikel over raadslid van Dijk. Volgens de krant staat in een intern rapport van de gemeente dat Wim van Dijk niet bewust de wet heeft overtreden door zonder ontheffing werkzaamheden voor de gemeente Laarbeek uit te voeren. In het krantenbericht wordt het woord “ klussen ”gebezigd. Dit is zeer zeker niet het geval. Daarom vermijd ik deze benaming.

Er is in de krant sprake van een intern rapport. Voor mij is het onduidelijk wat ik hieronder moet verstaan. Op internet kan ik het rapport niet vinden. Dat zegt natuurlijk niet alles. Het kan ook aan mij liggen. De krant heeft het rapport klaarblijkelijk ontvangen of op zijn minst kunnen inzien.

Het verhaal in de krant levert weinig nieuws op. De feiten zijn genoegzaam bekend. Niemand gaat ervan uit dat hier opzet in het spel was. Volgens de krant had Van Dijk zelf aan de bel moeten trekken toen hij geen enkele ontheffing ontving van de provincie. Kennelijk citerend uit het rapport schrijft het ED: “ Het feit dat deze ontheffingen uitbleven had hem aan het denken moeten zetten ”. Onduidelijk blijft waarom van Dijk in de veronderstelling verkeerde dat de ontheffingen door de gemeenten aangevraagd zouden worden.

Aan de conclusies van het rapport valt niets af te dingen. Vreemd blijft het dat het zolang heeft moeten duren voor het interne rapport klaar was. Nu het rapport er is, kan van Dijk eindelijk definitief een punt zetten aan een voor hem heel vervelende episode.  


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185