dinsdag 12 augustus 2014


Echt geen komkommerweken.


De vakantieperiode begint op zijn eind te lopen. Verschillende vakantiegangers zijn  al terug of komen binnenkort terug. Zij hebben al of zullen binnenkort hun normale bezigheden hervatten.

Ook in gemeenteland komt het einde van de vakantie periode in zicht. In Laarbeek zijn de volgende week al de eerste commissievergaderingen als voorbereiding op de raadsvergadering van 11 september a.s.

De vakantieweken zijn bepaald geen komkommerweken geweest. De problemen in de Oekraïne, de Gazastrook en Noord-Irak laten een onrustige en vooral een gevaarlijke wereld zien . In Nederland heeft de ramp met het Maleisische vliegtuig grote impact gehad. Een vol lijntoestel zomaar uit de lucht schieten is ongehoord. Toch gebeurde het met lijnvlucht MH17.

Ook in Laarbeek waren de vakantieweken allerminst rustig. Er werd gelekt naar het ED over de “ leugens ” van burgemeester Ubachs. Dit is natuurlijk ongehoord. Aangezien ook ik gebonden ben aan de opgelegde geheimhouding kan en wil ik over deze kwestie op dit moment niets zeggen.

Het college maakt een aangeslagen in druk. Het komt maar moeilijk op gang. De kwestie met de burgemeester, het onderzoek naar wethouder Meulensteen over mogelijke belangenverstrengeling en de aangifte over stemmen ronselen door wethouder van Zeeland hebben een verlammende uitwerking op het college. Het college is veel te onzichtbaar.

De aanklacht tegen van Zeeland is geseponeerd. In plaats van aan het werk te gaan ging hij frontaal in de aanval. Hij beschuldigde Mevr. van de Zanden van PNL dat zij aangifte zou hebben gedaan. Heel verstandig was dit van de wethouder bepaald niet.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185