donderdag 14 augustus 2014

Enquête MooiLaarbeek.


MooiLaarbeek blijft verbazen. Ook in de vakantieperiode slaagt de redactie erin een aantrekkelijk  blad te maken, vol plaatselijk nieuws. Een heel mooie prestatie. Dit mag best eens gezegd worden.

Een van de vaste onderdelen van de krant is de enquête. De onderwerpen  zijn vaak knap gekozen; de uitwerking mag er zijn. Vorige week onderzocht de krant hoe Laarbeek naar de nieuwe coalitie van De Werkgroep, ABL en CDA  keek. De nieuwe coalitie wordt een stuk positiever beoordeeld dan direct na haar aantreden. Maar ze is er nog lang niet. Wees enkele maanden gelden nog 62% van de bevolking de nieuwe coalitie af; op dit moment is dit gedaald naar 49. Nog altijd heel erg hoog. Het percentage van de respondenten dat neutraal is over de coalitievorming is gestegen naar van 15 naar 20%. Beek en Donk is het met 41 % het meest oneens met deze coalitie.

De coalitie heeft nog een lange weg te gaan. Zij zal met daden haar bestaansrecht moeten bewijzen. De affaires van de laatste tijd helpen de coalitie hierbij bepaald niet. De verhouding met de oppositie verloopt erg stroef. Steeds stroever zelfs . Zo lijkt het . PNL kiest voor een harde confrontatie. Op zich is dat niet zo onbegrijpelijk, maar of het verstandig is . Dat is zeer de vraag.

De tijd dat Laarbeek een oase van rust was,lijkt definitief achter ons te liggen. Dit kan alleen maar verliezers opleveren. Coalitie en oppositie zouden zich dat moeten  realiseren. De strijd zou moeten gaan over de zaken die er werkelijk toe doen. Wanneer dringt dit besef eindelijk door?

Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185