donderdag 5 december 2013



KBO-Lieshout is bezorgd.


Overal hoor je bezorgde reacties over het op termijn verdwijnen de bejaardenhuizen. Het wordt binnenkort steeds moeilijker om in aanmerking te komen voor opname . De eisen worden steeds hoger.  Ouderen zullen en moeten langer thuis blijven wonen. Ook als de verzorging niet  goed geregeld is. Voorwaarde zou moeten zijn dat deze randvoorwaarden goed in orde zijn. Als dit niet goed geregeld is, gaan er ongetwijfeld rampen gebeuren.

De KBO-Lieshout maakt zich zorgen over de ouderenhuisvesting in Lieshout. Terecht, want het is op dit moment nog allerminst zeker wat er met Franciscushof gaat gebeuren. De Zorgboog heeft wel allerlei mooie plannen, maar de concrete uitwerking laat op zich wachten. Ondertussen gaan de ontwikkelingen gestaag door. De eerste extramurale bewoner heeft al een huurappartement in Franciscushof betrokken.

De KBO heeft zowel bij de Zorgboog als bij de Woningstichting aan de bel getrokken en geprobeerd duidelijkheid te krijgen over de plannen met betrekking tot Franciscushof.  In januari 2014  zullen op een informatieve bijeenkomst de gemeente, de Zorgboog en de Woningstichting duidelijkheid verschaffen. Het wordt inderdaad de hoogste tijd.


Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185