woensdag 11 december 2013



Een kleine platte organisatie


Sinds het college in de laatste commissievergadering het personeelsoverzicht ter kennisname presenteerde,  lijkt het erop dat elke falen van de organisatie toegeschreven moet worden aan de krappe personeelsbezetting van de gemeente Laarbeek.  Het lijkt mij een wat te gemakkelijke verklaring.

Natuurlijk krapheid in bemensing kan de reden zijn dat bepaalde taken worden uitgesteld of zelfs niet meer  helemaal niet meer opgepakt worden. Als dit gebeurt in onderling overleg, kan er geen sprake zijn van verrassing. Anders is het dat door personele verschuivingen bepaalde taken onder gesneeuwd dreigen te raken of zelfs helemaal vergeten worden. Dit laatste is natuurlijk helemaal te gek voor woorden.

Deze gedachte kwam bij mij naar boven , toen ik het antwoord van het college onder ogen kreeg op de vragen van het CDA over de sloop van stallen. Wat blijkt nu? Laarbeek heeft heel slecht de intrekking van  dierrechten en  de sloop van stallen geadministreerd. Met name het niet bijhouden van het register van ingetrokken milieuvergunningen is kwalijk. 

Afgesproken was dat de opgelopen achterstand ingehaald zou worden . De Milieudienst van het SRE zou hiervoor extra ingeschakeld worden. Nu moeten we constateren dat het probleem nog helemaal niet opgelost is. Dit kan alleen maar omdat het klaarblijkelijk geen prioriteit bij het college had met alle consequenties van dien voor de toepassing van de geurnorm.  

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185