maandag 12 mei 2014


                                             Commissievergaderingen

Deze week zijn de eerste commissievergaderingen van de nieuwe raad. Het aantal commissies is teruggebracht van vier naar drie. De oude commissie BOR is geschrapt. Daar was ook alle reden toe. Er waren in de vorige raadsperiode te vaak nauwelijks agendapunten voor deze commissie. De drie commissies die gehandhaafd zijn, hebben een andere naam gekregen: Algemene Zaken, Sociaal Domein en Ruimtelijk Domein. Deze naamgeving sluit beter aan bij de gewijzigde omstandigheden. Ook heeft het college aangekondigd dat zij burgers meer bij de commissies wil betrekken. Dit moet nog wel verder uitgewerkt worden.

Gisteren was de vergadering van de commissie Algemene Zaken. In deze commissie zitten de fractievoorzitters. Aangezien Jeroen Leenders van het CDA verhinderd was, heb ik als zijn plaatsvervanger zijn plaats ingenomen. De agenda van de vergadering was redelijk beperkt. Hij werd nog beperkter omdat de agendapunten die betrekking hadden op de Veiligheidsregio afgevoerd werden. Op 20 mei a.s. is er een nieuwe vergadering gepland waar de begrotingen van het SRE, de GGD en de Veiligheidsregio besproken zullen worden. Dan pas zijn de zienswijzen van de gemeente beschikbaar. Op zich begrijpelijk, gezien onlangs plaatsgevonden de wisseling van de wacht, maar het blijft in de grond eigenlijk een kwestie van goed plannen.

In plaats van het agendapunt over de begroting van de Veiligheidregio praatte de portefeuillehouder de commissie bij over de brandweer, de politie en het SRE.
Belangrijkste agendapunt was de discussie over de nieuwe programma-opzet van de begroting 2015.Morgen zal ik nader op ingaan.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 053627185