zondag 11 mei 2014

CDA-bijeenkomsten


Woensdag j.l. hield het CDA de achterbanvergadering in De Dreef. Hier werden de agenda’s van de komende commissievergaderingen besproken. Heel veel schokkends bevatten deze vergaderingen niet. Belangrijkste stuk is de Notitie over de Jeugdzorg van de 21 SRE-gemeenten. Streven is door grotere efficiency, minder instroom en minder overhead de opgelegde kortingen van resp.5 en 14% op te vangen. Ik heb grote twijfels.
Natuurlijk moet er iets gebeuren om de kosten te beheersen. Maar om nu juist de meest kwetsbare groep uit te kiezen om bezuinigingen binnen te halen, zou niemand moeten willen. Dit kan op termijn alleen maar tot nog grotere problemen leiden.

Het CDA-Laarbeek zal in het vervolg niet meer de benaming “ achterbanvergadering “gebruiken. Deze naam is te beperkt. Wij zullen deze bijeenkomsten gaan aanduiden als “voorbesprekingen “. Wij hopen hiermee ook niet-CDAleden te motiveren om deze bijeenkomsten te bezoeken. Ook zullen we via de media regelmatig verslag doen van de uitkomsten van deze voor besprekingen.

Donderdag was de algemene ledenvergadering van het CDA. Wij namen afscheid van Harrie Brugmans en Rob Göring als respectievelijk voorzitter en bestuurslid van het CDA-Laarbeek. Tot het bestuur traden Albèr van de Aa en Miriam Berkvens. Voorlopig zal Jacques Kals als interim-voorzitter optreden. Het CDA is op zoek naar een jonge, energieke voorzitter. Dus wie zich geroepen voelt, niet hem/haar om zich te melden.
Tijdens de algemene ledenvergadering was er vanzelfsprekend de nodige aandacht voor de aanstaande Europese verkiezingen. Rob Göring, zelf kandidaat voor het Europese parlement, verzorgde een inleiding. Hij deed dat op een onderhoudende wijze met daaraan verpakt enkele prangende opmerkingen.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 053627185