woensdag 17 mei 2017


Commissie Ruimtelijk Domein.


Vanavond vergadert de Commissie Ruimtelijk Domein. Een van de agendapunten is het voorlopige voorkeursalternatief N279 Veghel-Asten. Voorligt het standpunt van het college over het voorstel van de stuurgroep dat gisteren verschenen is.

Het college blijft heel dicht bij het voorstel van de stuurgroep. Het stemt in met een omleiding bij Dierdonk en wijst de fly-over af. Ten aanzien van de rotondes heeft het Laarbeekse college een wat afwijkende opvatting. Belangrijkste passages in de brief zijn de opmerkingen over de Beekse brug. Hier zit natuurlijk voor Laarbeek de crux.

Letterlijk schrijft het college:

“  Oplossing verkeersproblematiek bij Beekse Brug
Omdat het hier een gezamenlijk probleem betreft en de N615, waar de Beekse Brug deel van uitmaakt, een provinciale weg is, mag de oplossing voor de Beekse Brug niet los gezien worden van de aanpak van de N279. Ondanks dat de problematiek van de Beekse Brug deel uitmaakt van het Bereikbaarheidsakkoord, zullen door de ontwikkelingen rond de N279 de bestaande verkeersproblemen namelijk alleen maar groter worden. ”

Een terechte constatering, maar wel een vrijblijvende. Laarbeek draagt in het geheel geen oplossing aan voor dit probleem. De oplossing komt echter zeker niet uit de lucht vallen. Dit is een ijdele hoop van wethouder van Zeeland.

De commissie doet er verstandig aan de noodzaak voor een oplossing van de verkeersproblematiek bij de Beekse brug met klem te benadrukken. Positief is dat Helmond volgens het ED vandaag mee wil denken over een oplossing van het knelpunt Beekse brug. Dat is winst die Laarbeek met beide handen moet aangrijpen. Dit is veel Laarbeek veel belangrijker dan de discussie over de vraag of de N279 een N 279 moet blijven of een A279 moet worden.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185