dinsdag 23 mei 2017


                     Lange termijn agenda


Al langere tijd is er een behoefte aan een Lange Termijn Agenda. Een instrument voor raad, college en ambtelijke organisatie waarmee inzicht wordt verkregen in welke stukken, wanneer behandeld worden en de mogelijkheid om daarop te kunnen sturen. Om in die behoefte te kunnen voorzien is het college samen met de griffie op zoek gegaan naar een instrument dat daarin voorziet. Daarbij is onder andere ook gelet op de mogelijkheid om aan te sluiten op de huidige systemen en werkwijzen, zoals iBabs en de planning en controlcyclus.

De applicatie ‘Lange Termijn Agenda’ voorziet in de bestaande behoefte. Deze Langetermijnagenda (LTA) is ontwikkeld voor raadsleden als een instrument om efficiënt uitvoering te geven aan de kaderstellende, de volksvertegenwoordigende en controlerende taken. De LTA is in staat om een helder overzicht te bieden van de planning van de belangrijkste onderwerpen, moties, toezeggingen, de planning & controlcyclus, schriftelijke vragen, bijeenkomsten, etc. Met het overzicht van de belangrijkst thema’s en onderwerpen kan de raad meer invloed uitoefenen op de planning.

De applicatie is volgens het college bijzonder gebruiksvriendelijk en heeft een mooie heldere en overzichtelijke lay-out. Het instrument maakt het mogelijk om zelf te bepalen welke soorten bestuurlijke onderwerpen worden opgenomen in de LTA.  De keuze is gevallen op de LTA van Thorbecke. Het college noemt het een gebruiksvriendelijke, permanent raadpleegbare online internetapplicatie tegen een redelijke prijs.

Een prima aanschaf.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185