woensdag 2 januari 2013



 

Nieuwjaarsreceptie

 

Gisteren was de traditionele nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis. Hier konden de beste wensen voor 2013 uitgewisseld worden. Laarbeek heeft de nieuwsjaarsreceptie terecht niet geschrapt zoals een elftal Brabantse gemeenten wel gedaan hebben. Bezuinigen moet je met verstand doen. Niet met rücksichtslos snijden in tradities die wel degelijk zin hebben

Soms kan ik mij mateloos ergeren aan de kortzichtigheid van bestuurders. Alsof het afschaffen van een nieuwjaarsreceptie zoden aan de dijk zet! Uit een onderzoek van Omroep Brabant onder alle gemeenten in Brabant blijkt dat er dit jaar flink wordt bezuinigd op de nieuwjaarsreceptie. Den Bosch schrapte de receptie vorig jaar al en bespaarde daarmee naar eigen zeggen  een 40.000 euro. Gemeenten die de nieuwjaarsreceptie schrappen besparen hiermee gemiddeld enkele duizenden euro's. Gemeenten die wel een borrel geven doen dat soberder. Ze bezuinigen op het verzenden van goedkopere uitnodigingen, muziek, geen luxe hapjes (Gemert-Bakel) en het werken met consumptiebonnen (Veldhoven, Woensdrecht). Met dit laatste heb ik niet zoveel moeite, zolang men maar niet aan het instituut zelf komt.

Gelukkig doet Laarbeek niet mee aan deze flauwekul. Het resultaat was woensdagavond zichtbaar: een  drukke en levende receptie waar flink genetwerkt werd.

Zo hoort het ook.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185