donderdag 3 januari 2013


 

De nieuwe griffier


Laarbeek heeft per 1 januari 2013 een nieuwe raadsgriffier. René van Heijnsbergen volgt Tinie van der Aa op die met pensioen is gegaan. De raad heeft voor de opvolging geput uit het ruime reservoir van interne gegadigden. Dit is terecht.

De nieuwe raadsgriffier heeft in een  email aan de raad- en commissieleden zich voorgesteld. Hierin geeft hij ook zijn programma af:zijn eerste prioriteit ligt  bij een zo soepel mogelijke ‘wisseling van de wacht’. “ Met de tijd hoop ik, onder andere in nauw overleg met het presidium en uw raadsvoorzitter, een eigen invulling te kunnen geven aan deze mooie functie ”zo schrijft hij.

Jammer voor zijn start vind ik dat de geplande thematische vergadering van 10 januari a.s. geen doorgang kan vinden. Bij gebrek aan onderwerpen heeft de voorzitter moeten besluiten deze bijeenkomst te cancelen. Dit is natuurlijk de nieuwe griffier niet aan te rekenen. Daarvoor is hij tekort in dienst, maar wel de griffie en de organisatie.

Ook het presidium dat de mond vol heeft van thematische bijeenkomsten, zou zich diep moeten schamen! Men had beter moeten opletten en de vinger aan pols moeten houden.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185