dinsdag 29 januari 2013



 

Bij het juiste eind


Ik denk dat Ad van Kasteren het bij het juiste eind heeft. Door aan de bel te trekken heeft hij in ieder geval  voor elkaar gekregen dat het verslag van de bijeenkomst in het gemeentehuis in november van vorig jaar over burgerparticipatie op de website van de gemeente is gekomen. Natuurlijk veel te laat. Daar is iedereen het wel over eens. Een mea culpa zou de gemeente niet misstaan.

Dit voorval staat niet op zichzelf. Het college doet vrij gemakkelijk toezeggingen die niet altijd een vervolg krijgen. Het is natuurlijk niet altijd kwade wil. Het wordt vaak ook eenvoudigweg vergeten. Dit komt ook dat er geen sluitende procedure is die bij toezeggingen gehanteerd wordt. Het ligt vaak aan de wethouder of de toezegging al dan niet een vervolg krijgt. De ene wethouder is daar consequenter in dan de andere.

Ook de raad moet hierbij de hand  in de eigen boezem  steken. Van een raadslid en/of fractie die een toezegging krijgt mag men op zijn minst verwachten dat hij het college aan de gedane toezegging houdt. Ook dit gebeurt niet altijd.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185