dinsdag 30 augustus 2011

                            Wegen





Wegen zijn en blijven een voorwerp van voortdurende zorg voor de gemeente Laarbeek. Niet alleen de problematiek van De Ruit blijft Laarbeek achtervolgen. Iedere keer weer opnieuw laaien bij de geringste aanleiding d e emoties op. De raad heeft onder voorwaarden ingestemd met de structuurvisie ruimtelijke ordening, deel D, Brainport Oost. De Ruit vormt hier een onderdeel van. Het positieve feit was dat de raad instemde met de voorstellen.

Niet iedereen was hier natuurlijk gelukkig mee. De laatste brief van het Dorpsplatform Aarle-Rixtel is hiervan het levende bewijs. Het Platform vraagt een krachtige reactie van de raad. Die is er dus al geweest. Feitelijk loopt Het Platform achter de feiten aan. Wat het Platform vraagt, heeft de raad al heel duidelijk gedaan: de raad gaat in haar reactie op de structuurvisie uit van naleving van de afspraken zoals die in het Bestuursakkoord zuidoostvleugel Brabantstad in april 2007 zijn gemaakt. Dat moge voor ieder helder zijn.

Feitelijk maakt Het Dorpsplatform zich over iets anders zorgen: het mogelijk niet naleven van de gemaakte afspraken. Uit het voorstel en de uitlatingen van gedeputeerde van Heugten in de Staten kan men dit niet zonder meer afleiden. Logisch dat ook de goedkoopste variant nog steeds in beeld blijft. Het zou vreemd zijn als dit anders was. Volgens het Dorpsplatform stuurt van Heugten aan op de goedkoopste uitvoering van de weg langs het Wilhelminakanaal. Dus op een weg op maaiveldniveau en zonder tunnels. Dit heeft van Heugten in de Statenvergadering zeker zo niet gezegd. De bespiegelingen die hij maakte, waren niet meer dan dat.

Het Dorpsplatform en De Grote Klok die de brief van het platform integraal gepubliceerd heeft op haar website, zijn bezig met een achterhoedegevecht, waar iemand baat bij heeft. Het bestuursakkoord krijgt bij de tegenstanders van de weg een status die het nooit gehad heeft. Het kan verkeren.

De Ruit is een zegen voor Laarbeek. Laten we dat eens ruiterlijk erkennen!


Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185